L’Art de Col.leccionar.

Com començar una col · lecció ?

Moltes persones s’interessen en col·leccionar. És una feina difícil i es cometen importants errors, propis de qualsevol començament.

Primer de tot s’ha de triar el mes interesant .
No és convenient iniciar una col · lecció de forma caòtica i desordenada. Compti amb l’espai necessari.
En antiguitats hi ha moltes especialitats diferents, pel que és aconsellable inclinar-se per algun grup determinat d’objectes antics donada la gran varietat de peces existents en el mercat. Cerqueu el que us agradi, però d’acord a les seves possibilitats econòmiques. Hi peces cares, barates i actualment moltes oportunitats.
No intenti completar la col · lecció en poc temps, ja que el plaer autèntic del col · leccionista està en les activitats de recerca i recopilació d’informació.
Relacioni amb altres col · leccionistes, sigui actiu, aprengui dels més veterans. I sobretot pregunti, pregunti i pregunti, no es talli. Formi part de comunitats.
Internet es revela com el mitjà més útil per relacionar-se, comprar, vendre i intercanviar informació.
Navegui per Internet, assisteixi a fires i mercats, visiteu museus. Agafi coneixement sobre el que està col · leccionant per tal d’encertar a l’hora d’escollir una peça i no errar en l’intent.
Proveu aconseguir les peces en el millor estat possible, ja que la restauració és molt cara. Si no es fa bé pot restar valor a la peça.
Utilitza la psicologia amb el possible venedor, detecti el grau de coneixement d’aquest, El venedor honest l’informarà de tot i preferirà tirar enrere una venda abans que fer-la malament. Ara ja ho saps a Col.lecionar.

Dani Crespo.
Col.leccionista.